PIZZERIJ



de pizzerij

twee charmante piaggio’s met houtgestookte ovens en een bakplaat waarin wij pizza’s en/of piadine  bakken.

we komen al 18 jaar op allerhande verschillende plekken zoals feesten, campings en kleine festivals.
in 2004 zijn we met bakken begonnen op onze eigen camping in italië, in 2016 zijn we met apetto en oven terug gekomen naar nederland om het bakken hier mobiel voort te zetten.

afgelopen jaar hebben we in italië een tweede bakwagen (apecar) en grotere oven bijgekocht.

we hebben keuze uit een kleine 10 verschillende pizza’s die we zo nu en dan aanpassen voor de variatie. 

de inzet is kwaliteit boven kwantiteit. wij gaan voor een (h)eerlijke pizza dmv zelfgemaakt deeg, biologisch vlees, verse en smaakvolle toppings en natuurlijk professionele houtovens.

ons plafond zit per bakwagentje om en nabij de 40 pizza’s per uur.

de “piadine” is een traditionele “wrap” specialiteit uit romagna. we vullen deze op verschillende manieren met mozzarella als basis. pikant of niet, vegetarisch of met rauwe ham. we maken er tot 50 per uur en kunnen dit in combinatie met pizza’s toepassen op festivaldagen.

de ‘rustico’ look van de piaggo’s is bewust, het gaat om ambachtelijkheid, dus geen gelikt gepimpt voertuig maar eentje die rijdt en waar je de jaren in ziet.
het vuur, het hout en het ambacht daarbij geeft pizzerij een warme, sfeervolle en avontuurlijke uitstraling.

de ‘pizzakoper’ is betrokken bij de bereiding en ziet alles wat er gebeurt, een open keuken!

doorgaans werken we met gangbare producten die zorgen voor een prijs van plusminus 15 euro (excl. afdrachten) per stuk op de kaart voor de pizza en 9,50 euro voor de piadina.

vegan e.a. dieetwensen behoort zeker tot de mogelijkheden. 

heel graag verschijnt pizzerij op uw festival!

 

 

wij willen pizzerij!